Saat vähentää merkittävän osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä, kun ostat palveluja kotiin, mökille, vanhemmille tai isovanhemmille:

Kotitalousvähennys on verovähennys, jonka jokainen yksityishenkilö voi hakea tehdyistä kotitaloustöistä. Sen avulla voi vähentää kotitaloustöiden (esim. siivous ja pihatyöt) hinnasta 60%. Kunnossapito- ja perusparannustöistä (esim. kodin remontointi) vähennys on 40%.

Kotitalousvähennyksen määrä

Kunnossapito- ja perusparannustöistä vähennyksen maksimimäärä on 2 250 euroa henkilöltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa. 

Kotitaloustöistä (esim. siivoustyöt) vähennyksen maksimi on 3 500 euroa henkilöltä.

Omavastuu on 100 euroa vuodessa. Vähennys on henkilökohtainen, joten samassa taloudessa asuvat voivat kukin hyödyntää kotitalousvähennyksen omassa verotuksessaan. Pariskunnat voivat halutessaan hakea koko vähennyksen vain toisen puolison verotuksessa. Silloin maksatte omavastuun vain yhden kerran. 

Miten kotitalousvähennystä haetaan?

Voit ilmoittaa vähennyksen tiedot joko verokortille tai veroilmoitukseesi. Jos ilmoitat tiedot verokortille, saat edun vähennyksestä heti. Jos ilmoitat tiedot veroilmoitukseen, vähennys huomioidaan jäännösveron tai veronpalautuksen määrässä.

  • Kotitalousvähennyksen voi hakea jo kuluvalta vuodelta ilmoittamalla ostamasi palvelun tiedot verottajalle, jolloin veroprosenttisi korjataan ilmoituksesi mukaisesti. 
  • Säännöllisten kotipalveluiden tilaajat voivat ilmoittaa maksut ennakkoon kuluvan vuoden loppuun saakka, ja yksittäisten palveluiden tilaajat voivat ilmoittaa kulut heti laskun maksamisen jälkeen. 
  • Ilmoitukset voi tehdä kätevästi OmaVero-verkkopalvelun avulla, palvelun käyttämiseen tarvitset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Voit myös kerätä kaikki vuoden aikana maksetut palvelut yhteen ja kirjata puuttuvat tiedot esitäytettyn veroilmoituksen.

Kotitalousvähennys (vero.fi)

Ilmoita kotitalousvähennys omaverossa

Taulukko kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä

Kotitalousvähennyslaskuri